Информационна агенция „Фокус“ е първата частна информационна агенция в България, която предлага денонощно новини на български и английски език.

„Фокус“ е също и клипинг агенция – агенция, която събира и организира новини от други медии. Агенцията започва работа през юни 2000 г. Собственик и президент е Красимир Узунов.

Новините на Информационна агенция „Фокус“ обхващат събитията от политическия, икономическия, обществения, културния и спортния живот в България, на Балканите и света. За нея работят около 200 души. „Фокус“ е източник на новини за национални и регионални медии в България – телевизии, радиостанции и печатни издания. Агенцията извършва и 24-часово наблюдение на българските и други балкански медии и организира информацията в повече от 100 специализирани теми. Клиенти на Агенция „Фокус“ са държавни институции на България, медии, банки и финансови институции, големи държавни и частни фирми. Новините на агенция „Фокус“ на новинарските ѝ сайтове могат да се четат свободно и безплатно.©2004 - 2022 Медия груп 24 ЕООД. Всички права запазени.