FUT.bg е новият проект на Media Group 24
MG24 стартира нов проект - FUT.bg. Името на сайта подсказва, че е насочен изцяло към аудитория интересуваща се задълбочено от футбол.

Сайтът не е поредният новинарски сайт, а по-скоро първата в страната футболна платформа, движена изцяло от потребителите на сайта.

Основният контент се генерира именно от читателите на сайта, а не от администратори. Всеки регистриран потребител дава своя глас за това как ще завърши даден мач, пуска виртуални футболни колонки, публикува наистина обосновани прогнози за предстоящите двубои.

За тези си действия всеки от читателите е мотивиран двойно. От една страна той става част от най-голямото футболно общество в България, научава статистическа информация за това как се очаква да се развият мачовете, които го интересуват, усреднени коефициенти от няколко букмейкъра, по кои ТВ ще бъде предаван всеки от мачовете, обосновани прогнози от други потребители, новини за мача и т.н. За всеки потребител също има статистическа информация и другите могат да преценят доколко могат да му се доверят при прогнозите му.

Най-важното е, че за всяко свое действие потребителите печелят или губят точки, в зависимост от това предположенията им верни ли са или грешни, като по този начин участват в месечно класиране, на базата на което се разпределя награден фонд за най-добрите.

Като цяло сайтът представлява смесица от богата статистическа платформа и социална мрежа за българи, интересуващи се задълбочено от футбол.

Въпреки, че сайтът стартира преди седмица, вече мина почти всички свои конкуренти по единствения сравним показател - брой прогнози за даден мач, както и брой обосновани прогнози, като имаше мачове с 4 различни обосновани прогнози от различни потребители, а най-интересните за деня мачове още в първите часове на сайта бяха прогнозирани от стотици потребители всеки.